top of page
 
wie ben ik
​Van kinds af aan is rechtvaardigheid een waarde waar ik veel belang aan hecht.  Ik was zeer begaan met het leed van de mensen om me heen. Ik voelde toen al de emoties en energieën van anderen goed aan. Was er iemand verdrietig of boos, dan ging ik mezelf beschermen om deze emoties niet over te nemen. 
 
In 1993 studeerde ik af als verpleegkundige en ging aan de slag in een ziekenhuis. Ik heb zowel veel liefde en dankbaarheid als pijn, verdriet en angst van de patiënten in me opgenomen. Het is pas toen ik zelf in het ziekenhuisbed belandde en deze gevoelens ook mij overmeesterden dat ik het verdriet en de angst van de anderen ten volle begreep. Ik kreeg de diagnose kanker en besefte plots hoe cruciaal een gezond en stralend lichaam wel zijn. Ik heb me volledig volgens de westerse geneeskunde laten behandelen.  Operatie, chemotherapie en bestraling hoorden er zeker bij.  Ik ben heel dankbaar dat de Westerse geneeskunde al zo ver gevorderd is waardoor mijn genezingskansen groot waren.

Ondanks mijn dankbaarheid en mijn goed herstel, voelde ik al gauw dat ook de westerse geneeskunde grenzen heeft. Ik ervoer nog steeds vage klachten zoals vermoeidheid, duizeligheid, stramme spieren... elk neveneffecten van de zware behandelingen die ik had moeten doorstaan. Veel rusten leek de enige oplossing tot een oude droom zich aan mij opdrong : De traditionele Chinese geneeskunde.  

 

Het eerste studiejaar in deze geneeswijze opende voor mij vele deuren. Ik ontdekte nieuwe therapieën waaronder de auriculotherapie en medecine.  Alvorens met deze studies te starten, heb ik me zelf laten behandelen met deze geneeswijze.  De vage klachten behoorden snel tot het verleden. Ik voelde me weer gezond en straalde inwendig. Iets wat ik na de vele operaties, chemotherapie en de bestralingen niet meer kende. Ik voelde me weer gezond.

 

Dankbaar om beide geneeswijzen, de westerse geneeskunde en de alternatieve geneeswijze, heb ik besloten een eigen praktijk te starten. Ik ben er van overtuigd dat de ene de andere niet mag uitsluiten en dat een combinatie van beiden behandelswijze een grote meerwaarde kent voor een elk van ons.

Sofie

bottom of page