top of page

 

waar ik ontzettend goed in ben

 

je helpen ontwaken

door jouw lichaam te voelen

jouw zwaktes te herkennen

en jouw gezondheid te ondersteunen

Enerqi-19_edited_edited.jpg
Enerqi-18.png

 

wat is auriculotherapie 

 

Auriculotherapie is de westerse vorm van de reflex-ooracupunctuur. Bij auriculotherapie stimuleert men bepaalde punten op de oorschelp. Deze punten zijn via het centrale zenuwstelsel reflexmatig verbonden met bepaalde delen van het lichaam.  Elk lichaamsdeel, elk orgaan elke functie in het lichaam heeft een overeenkomstige reflexzone in de oorschelp. De behandeling gebeurt door kleine verblijfsnaalden of kleine metalen kogeltjes te gebruiken die een paar dagen blijven zitten. Laserstralen kunnen in de plaats van naalden gebruikt worden als men naalden te pijnlijk vindt. Kinderen worden in principe altijd met laserstralen of metalen kogeltjes behandeld. Bij kinderen wordt er geen gebruik gemaakt van naalden.

 

wat is auriculomédecine

 

De auriculomedecine maakt deel uit van de energetische geneeskunde, waarbij de chinese geneeskunde, de indiase geneeskunde en de westerse geneeskunde verenigd worden. Hierbij wordt het oor gebruikt voor zowel het opsporen van de oorzaak als voor de therapie. De mogelijkheid is ontstaan door de ontdekking van het VAS (=Vasculair autonoom signaal). Dr. Paul Nogier ontdekte dat een lichte aanraking van een pathologisch punt op de oorschelp een voelbare verandering veroorzaakte aan de polsslag van de patiënt.  Raakte hij de oorschelp op een andere plaats aan, dan gebeurde er niets met de polsslag. Hij onderzocht verschillende manieren om de polsslag te stimuleren: met magneten, kleuren, verschillende substanties.  Zo vond hij verschillende frequenties waarin onder andere oorzaken van verstoringen kunnen worden opgespoord en behandeld.  Met de VAS kan de therapeut op verschillende niveaus verstoringen vinden: op chakraniveau, energetisch niveau of fysieke niveau.  Zo kan je met de VAS ook controleren of bepaalde gezondheidsproducten effectief zullen zijn.

Enerqi-20.png
Enerqi-22_edited_edited_edited_edited.jpg
RADENA-PRINTRES-002.jpg

Eén-op-één gezondheidsopstelling

Met de één-op-één gezondheidsopstellingen herken en erken je de diepere oorzaak van jouw ziekte of klacht. Door deze laatste, onverwerkte emoties én jezelf op een intuïtieve manier op te stellen, word je je bewust van de samenhang tussen jouw klacht/ziekte, de relatie met bepaalde personen, niet verwerkte emoties en/of oude onopgeloste conflicten of trauma's.

bottom of page